De perfecte combinatie van wetenschap en informatica

Geoffrey Schreiber

Wat doe je precies bij Ordina?

Geoffrey: “Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat softwaresystemen in de farmaceutische industrie voldoen aan vastgelegde kwaliteitsnormen. De sector is heel streng gereguleerd: alles moet tot in de puntjes gedocumenteerd en gecontroleerd worden. Want als door een kleine fout medicijnen verkeerd ontwikkeld, geproduceerd of verspreid worden, dan heeft dat grote gevolgen. Wij helpen de risico’s beperken.”

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Geoffrey: “Mijn achtergrond is wetenschappelijk, maar ik ben ook geïnteresseerd in de informaticawereld. Bij Ordina kon ik de twee combineren. Als consultant krijg ik bovendien de mogelijkheid om aan verschillende projecten, bij verschillende bedrijven te werken. Ook dat sprak me heel erg aan.”

Wat maakt werken bij Ordina zo uniek?

Geoffrey: “Er wordt sterk ingezet op persoonlijke ontwikkeling: iedereen kan deelnemen aan interne of externe trainingen, en wordt daar ook sterk in gestimuleerd. Die opleidingen zijn vaak technisch van aard, maar ook soft skills, zoals presentatietechnieken, hebben een plek. Wil je bijleren over een bepaald onderwerp, dan kan je dat eenvoudig aangeven. Zo stelde ik een opleiding projectmanagement voor aan mijn leidinggevende, die ik later dat jaar mocht volgen. En zelf geef ik ook trainingen aan mijn collega’s. Zo delen we intern onze kennis met elkaar.”

Geoffrey Schreiber (26) is aan de slag als validatieconsultant bij de Quality unit van Ordina. Zijn werk is van cruciaal belang voor farmaceutische bedrijven. Waarom dat zo is, vertelt hij u zelf.