Een wervelende job in een sector die nooit stilstaat

Maarten Engelen

Maarten Engelen (30, karateka) is SharePoint consultant en hoofd van het Competence Center Information Management. Hij werkt intussen een vijftal jaar bij Ordina, en had daar nog geen seconde spijt van. In deze korte Q&A vertelt hij waarom.

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Maarten: “Op mijn vorige job had ik het gevoel mezelf niet meer verder te kunnen ontplooien. Ik zat er aan het plafond van mijn kennis, en zocht een andere uitdaging. Via vrienden kwam ik op een van de Zomerbars terecht: een avond voor Ordina-medewerkers, klanten en geïnteresseerden op een dakterras met hapjes, drankjes en een karaokebar. Ik was meteen verkocht en solliciteerde prompt voor een job als consultant.”

Wat vind je bijzonder aan je job?

Maarten: “Als hoofd van het Competence Center Information Management volg ik trends en ontwikkelingen op en zorg ik ervoor dat die kennis verspreid wordt binnen het bedrijf. Daarvoor organiseren we sessies, waarin we via demo’s en presentaties een topic voorstellen en samen met het team oplossingen bedenken om processen en communicatie efficiënter te organiseren. Binnen mijn functie probeer ik ook anderen te stimuleren om ideeën op te doen en inzichten te delen. Dat maakt dat mijn job nooit stilstaat, en ik constant mee evolueer met de veranderende sector. Best spannend.”

Wat is jouw rol binnen je team?

Maarten: “Door mijn ervaring die ik opdeed in het Competence Center ben ik heel goed op de hoogte van technische ontwikkelingen, maar zeker ook van de kennis van mijn collega’s. Ze kunnen steeds bij mij terecht met vragen, en weet ik zelf het antwoord niet, dan weet ik perfect naar wie ik hen best doorverwijs. Zo vorm ik een aanspreekpunt en doorgeefluik voor het team.”

Wat maakt Ordina voor jou een unieke werkplek?

Maarten: “De vele kansen om jezelf te ontwikkelen: er zijn opleidingen, Competence Centers, je kan conferenties bijwonen, … Bij Ordina heerst er een informele en ontspannen sfeer, die tegelijk enorm stimulerend werkt: je krijgt de tijd en ruimte om jezelf constant te verbeteren en je eigen pad te kiezen. Sta je proactief in deze job, dan zijn de mogelijkheden eindeloos.”