Levenslang leren, van junior tot senior

Sarah Lefevre

Sarah: “Ik stel samen met hen bijvoorbeeld een nieuwe privacyverklaring op, volledig op maat van hun noden en wensen, en steeds in regel met de wetgeving. Maar ik overleg ook met hr-verantwoordelijken om ervoor te zorgen dat personeelsgegevens correct en transparant behandeld worden. Dit alles doe ik bij kmo’s, telecomproviders, energieleveranciers en universiteiten, waardoor geen enkele dag hetzelfde is.”

Sarah kwam via een LinkedIn-vacature bij Ordina terecht. Ambitieus als ze is, was ze vooral op zoek naar een job waarin opleidingen en levenslang leren belangrijk waren. “Ik was sowieso van plan mijn CIPP/E-certificaat te behalen, en Ordina heeft mij daar de ruimte voor gegeven,” aldus Sarah. “Als jurist kan ik op het vlak van projectmanagement zeker nog bijleren, en ook daarin word ik gestimuleerd. Momenteel school ik me al bij op medior niveau. Daarna richt ik me op de senior skills. Altijd maar bijleren, dat is mijn ding.”

Werken bij Ordina is volgens Sarah vooral uitdagend, zowel voor zichzelf als voor de klant. “Ik tast constant mijn grenzen af, en ook de bedrijven waar ik kom gaan tot het uiterste om complexe vraagstukken op te lossen. Ook al is dat niet steeds eenvoudig, het is gegarandeerd interessant.”

Sarah Lefevre, 25, ochtendmens en fervent marathonloopster, werkt sinds maart als privacy consultant bij Ordina. Ze is gespecialiseerd in alles wat Europese privacywetgeving betreft, en in de aanstormende General Data Protection Regulation (GDPR) in het bijzonder. Die nieuwe set regels wordt in mei 2018 van kracht, en heeft impact op de meest diverse bedrijven. Sarah gaat als consultant langs bij organisaties om hen hierop voor te bereiden. Wie niet conform de regels werkt, riskeert immers hoge boetes.