Ordina is één grote familie

Joren Devocht

Wat houdt je job precies in?

Joren: “Ik combineer de doelstellingen van het management met de verwachtingen van gebruikers, en ontdek zo welke digitale tools best geschikt zijn, en wat die moeten kunnen, om een project te doen slagen. Vorkheftruckspeler TVH wou bijvoorbeeld een tool ontwikkelen om het werk van hun technici efficiënter te organiseren. Samen met mijn team praat ik dan met de managers én de technische medewerkers, en verbeter ons voorstel stapsgewijs aan de hand van hun feedback.”

Waarom is de functie van digitaal strateeg jou op het lijf geschreven?

“Ik kan me vlot in verschillende contexten inleven, en dat tegen strakke deadlines. Ik werk in allerlei bedrijven, gaande van industriële spelers, tot medische organisatie en banken. Als consultant moet je je telkens opnieuw inwerken, en de noden van het bedrijf en haar medewerkers capteren en vertalen naar digitale oplossingen. Dat doe ik graag, en ik blijk er ook goed in te zijn.”

Vul aan: “Werken bij Ordina is…”

“Werken bij Ordina is als werken in één grote familie. De sfeer onder collega’s, maar ook met mijn leidinggevenden, is gemoedelijk en plezant. Ik werk in een klein en hecht team. Een pintje na het werk is geen uitzondering. We nemen ook samen deel aan opleidingen, en gingen vorig jaar naar het creatieve congres OFFF in Barcelona. Zo slaan we twee vliegen in één klap: onze kennis schaven we bij, en de teamgeest krijgt een extra boost.”

Joren Devocht, 26 en fervent globetrotter, is digitaal strateeg bij Ordina. Samen met zijn collega’s onderzoekt hij de ervaringen en verwachtingen van management, medewerkers en klanten, en vertaalt deze in concrete toepassingen. Zo zorgt hij voor een match tussen wat het bedrijf wil bereiken, en wat werknemers en klanten nodig hebben.