Accelerator 2018: zo investeert consultancybedrijf Ordina in haar experten

Eli Destoop en Maarten Jacobs

Ordina is een kennisbedrijf. Consultants werken continu aan het vergaren van kennis, het verkennen van nieuwe technologieën en het ontwikkelen van hun talenten. Zo investeert de organisatie ook in eigen opleidingen, zoals het Kickstarter-traject voor pas afgestudeerden. In 2018 komt daar het Accelerator-programma bij: een opleidingsprogramma op maat van mediors en seniors.

“Als consultancybedrijf verzamelen wij kennis, en brengen we die tot bij de klant”, begint Eli Destoop, director professional services bij Ordina. “Daarom is het cruciaal dat we mee zijn met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Maar even belangrijk zijn de softskills van onze consultants. Met Accelerator 2018 bieden we medewerkers de nodige tools om zich verder te ontwikkelen – niet alleen op technisch vlak, maar ook wat betreft sociale en organisatorische vaardigheden.”

Opleidingsmogelijkheden in overvloed

“We willen onze klanten een steeds betere service bieden”, gaat Maarten Jacobs, HR manager & head recruitment, verder. “Alleen door te investeren in onze mensen, kunnen we blijvend het verschil maken. Zo moedigen we medewerkers aan om opleidingen te volgen en deel te nemen aan onze competence centers – werkgroepen rond specifieke topics waar medewerkers nog na hun werkuren terecht kunnen om hun passie voor technologie te botvieren en ideeën uit te wisselen. Vanaf januari 2018 komt daar met het Accelerator-programma een extra opleidingsmogelijkheid bij.”

Op naar het volgende carrièreniveau

Via Accelerator 2018 krijgen medior- en senior-profielen bij Ordina twee jaar lang opleidingen en workshops om hun carrière letterlijk te versnellen. Het wordt een mix van theorie en hands-on praktijksessies.

Eli Destoop: “We voorzien verschillende instapmomenten. En er komt een specifiek Accelerator-traject per businessunit, zodat het programma aangepast is aan elk experttype bij Ordina. Uiteindelijk krijgen onze medewerkers veel vrijheid om zelf hun weg te zoeken. Maar via Accelerator 2018 willen we laten zien dat we hen blijvend ondersteunen om hun carrière een niveau hoger te tillen.”

“Met dit nieuwe opleidingsprogramma zetten we de leergierige mentaliteit bij Ordina kracht bij”, besluit Maarten Jacobs. “Innovatie is pas mogelijk als we onszelf durven uitdagen. We zijn ervan overtuigd dat onze experten hiermee de volgende stappen zullen zetten om hun carrière te ontplooien.”